Information & regler

Medlem i vår moderorganisation ÅMK

Som medlem i ÅMK erbjuder vi 10% i rabatt på alla produkter, förutom vid bokning av hela banan. Ni hittar hur ni kan bli medlem i ÅMK genom att besöka ÅMK:s hemsida www.amk.ax . En medlem i ÅMK får även rabatter hos flertalet av klubbens sponsorer. Mer om detta hittar ni på ÅMK:s hemsida.

Friskvård.ax

Från och med sensommaren år 2019 är vi även med i Friskvård.ax. Ett ypperligt träningspass för de som inte vill hålla på med andra sportgrenar. Ni förstår efter ett race på banan varför F1-förarna har god kondition.

Kiosken på banan

Under dom normala bemannade öppettiderna kan ni handla smått och gott i vår kiosk på banan (se öppettider). Observera att vid grupputhyrningar under maj och september månad är sortimentet kraftigt begränsat.

Observera att vi enbart accepterar kortbetalningar.

Hjälmar & Hjälmhuvor

Hjälm är alltid tvång på banan. Vi har hjälmar i storlek S, M, L och XL och hjälm ingår när du hyr kart. Ta med egen hjälm om dessa storlekar inte passar dig!

Det är tvång på hjälmhuva när man använder banans hjälmar då vi vill hålla hjälmarna fräscha för dig och nästa gäst! Hjälmhuvorna lämnas tillbaka när ni lämnar banan och tvättas mellan varje användare! Ta med en egen hjälmhuva eller hjälm när när ni kommer till banan om ni inte vill låna av oss! 

Drop-in

Drop-in är möjligt endast under juni, juli och augusti och under normala öppettider (se under fliken "ÖPPETTIDER"). Drop-in kan inte på något sätt bokas så kontrollera först att banan inte är bokad när ni tänkt er köra. Det kan ni göra under fliken "BANAN BOKAD". 

Hela banan hyra går alltid före drop-in! Vid drop-in kan man inte räkna med att köra "ensam med sina vänner!" Vill man vara säker på att köra ensam måste man hyra hela banan. Målet är att hålla ca: 6-8 bilar på banan åt gången. Dessutom är det oftast roligare med fler på banan samtidigt! Vänligen läs om väder restriktioner under regler nedan.

Gruppbokning hela banan

Att hyra banan för en timme eller två är förmodligen det vanligaste för större grupper som inte vill ha något tema utan bara turas om att köra helt fritt. Vill man boka banan mer än en timme går det också bra. Minimum tid är dock 1 timme. 

För bokningar över 3 timmar, kontakta oss via epost först för specialpris! 

Hur ni vill dela in det är något ni kommer överens med personalen på banan eller bara sköter själva. Hela banan per timme kan hyras från 6 - 8 kartar och priserna hittar ni under fliken priser! Det finns många sätt att dela upp körningen på och ni väljer själv vad ni tycker är bäst för er. Skräddarsytt event är också möjligt! 

För att möjliggöra ett sådant event måste vi registrera er och skriva eventuella kvallistor mm. Förutom detta skall man hinna med betalning, prova ut hjälmar, underrättas om regler osv.

Grupper upp till 15 personer skall vara på plats 30 minuter innan eventet startas, 15 -30 personer 45 minuter innan start och större grupper än det 60 minuter före start! Att boka hela banan per timme går bra mellan 1:a maj och in i september. Är vädret rätt kan det gå även före eller efter dessa datum, frågan är fri!

Observera, gällande yngre förare. Alla förare måste vara över 150cm långa. Personer kortare än 150cm kommer inte tillåtas köra. Detta pga säkerheten. Man måste helt enkelt nå ner till bromspedalen.

Banregler och vett & etikett

Körningen, observera att det inte är tillåtet att medvetet krocka andra förare genom att köra i dom bakifrån, bromsa med flit för att få andra att köra in i dig eller tackla/pressa ut andra från sidan. Målet är att köra HELT utan kontakt precis som stora pojkarna i F1! Det går inte fortare av att skuffas eller buffas, det förlorar båda på. Har bakomvarande kommit upp med sitt framhjul förbi ditt bakhjul måste framförvarande lämna plats för snabbare bakomvarande kart. Det är förbjudet att zick zacka framför snabbare kart för att inte släppa förbi! Att byta spår är endast tillåtet 1 gång. Personalen har vana att se vem som inte beter sig eller kör ojuste! Dom har även en fjärrkontroll som dom med en knapptryckning reducerar din karts effekt vid en varning (återgår till normal effekt efter 10 sek). Personalen följer regeln 1 gång ingen gång och 2 gånger så är man ute för resten av dagen! Hyrkarter är dyra saker och det man förstör betalar man för! DU betalar det du förstör. Det finns inga försäkringar som ÅMK Karting har som täcker materialskador! Däremot har våra kartar en lagstadgad trafikförsäkring och föraren samt åskådare är därmed försäkrade mot personskador enligt villkoren under denna lag. Besökare vistas ändå på området under egen risk. Respekterar man inte reglerna får man avbryta och får inte pengarna tillbaka. Personalens ord är lag så vi rekommenderar att inte ligga på gränserna. Att nudda är okej i misstag men inte med flit, att smälla emot någon annan är inte okej! Om man kör av banan får man inte stiga ur bilen, även om man sitter fast före banpersonalen är på plats för att hjälpa. Det kan ju vara att någon annan kör av på samma ställe och sittandes i bilen är förmodligen det säkraste stället! En avkörning betyder 1 varning! 2 betyder slutkört!

För att köra de stora kartarna bör man vara minst 150cm lång. För de som är under 150cm men över 120cm så har vi en barnkart.

Alkohol, Förtäring av alkohol på området är förbjudet. Likaså att vara påverkad av alkohol eller droger under körning av kartarna! Detta är inte endast en policy av Ålands Motorklubb (ÅMK) utan också enligt finsk lag.

Tobaksrökning, Rökning på området är inte tillåtet med tanke på övriga gäster. Rökare hänvisas vänligen till parkeringen. 

Väder, vädrets makter kan ingen styra över och det största hotet för en bra dag på banan är regnet. Att köra på en blöt bana är inte bara svårt, utan rent farligt. Vid förbokade event där förbetalning skett försöker vi i första hand flytta eventet till senare eller tidigare om vi misstänker skurar. Speciellt på sommaren kan kortare skurar komma, men lika fort torka upp. Hittar vi ingen lösning på att flytta en förbetald tid återbetalas hela summan. Vid kraftigare regnväder där inget hopp om bättring under större delen av dagen, hålls banan stängd. Förbokningar meddelas och återbetalas eller flyttas. Drop-in gäster vänligen ring till banan om ni är osäker på vädret innan ni åker ut! Hyrbilarna utrustas ej med regndäck i detta skede!

Kläder, klä er efter vädret. Efter 10 minuter med farter upp till 80 Km/h blir det fort småsnålt trots sommar. Maj - juni och september - oktober kan vara riktigt kalla på banan. Det är lättare att ta av sig ett plagg en ta på sig något man inte har med. På fötterna behöver ni vettiga skor! Obs! Flip flops eller crocs anses inte som vettiga skor. Det skall vara skor som inte faller av, inte har långa/höga klackar osv. Använd sunt förnuft. Likaså är oömma kläder att föredra. Vi har i detta skede endast ett fåtal race halare i få storlekar. Tänk på att tömma fickorna på lösa föremål så ni inte tappar något på banan. ÅMK Karting ansvarar inte för kvarglömda ägodelar eller ägodelar ni lagt åt sidan under er körning.

Boknings & avbokningsregler

Hela säsongen förutom JULI månad är banan bokad tisdagar och torsdagar mellan 18:00 - 20:00 av kartingklubben för träningar och tävlingar. Dessa tider skall alltså inte bokas!

Bokningsregler skiljer sig från event till event enligt följande:

Vi ber er vara väldigt vaksamma på att avbokningar av "Hela banan bokningar" är ej tillåtna inom 28 dagar från eventet utan att medföra kostnader! Datum eller tid kan dock flyttas ända fram till 14 dagar innan eventet utan att medföra merkostnader så länge det är inom samma säsong och ledig tid finns tillgänglig. Vänligen kontakta oss för ombokning snarast möjligt!

Ändringar till nytt datum eller tid 14 dagar och närmare eventet medför en extra kostnad på 25% på totala bokningskostnaden! 

Avbokningar 14 - 28 dagar innan eventet faktureras 25% av den totala bokningskostnaden!

Avbokning inom 7 - 14 dagar faktureras med 50% av den totala bokningskostnaden!

Avbokning inom 7 dagar till 24 timmar från eventet faktureras 75% av bokningskostnaden. 

No Show faktureras 100% av bokningskostnaden.

Vänligen notera att vi måste säga nej till andra som vill boka den tid just ni har bokat. Vi tappar många bokningar p.g.a. att just den tid dom vill ha redan är bokad. Vänta hellre med bokningen tills ni är säkra. Ni kan boka ett event upp till 24 timmar före planerat event. Är banan öppen under dom normala öppettiderna går det bra att bara komma till banan och köra ett event också. Alla stängda event går före drop-in. Ni får då första bästa lediga tid. 

Notera även att bokningar som är gjorda utanför ordinarie bemannade öppettiderna anses endast som en bokningsförfrågan tills det att bokningen är bekräftad av vår personal. Bokningen bekräftas fortast möjligt när personal säkrats för ert event! Bokar ni inom dom normala öppettiderna är er bokning bekräftad med det mail ni får när ni bokar. Om ni inte erhåller ett mail inom kort efter er bokning, vänligen kontakta oss då ni förmodligen då missat något i er epost adress.

Bokningar i april, maj och september kan accepteras beroende på möjlighet till personal och väder. De bör helst bokas till kvällar och helger då uthyrningarna under denna tid sköts av frivilliga händer som har annat arbete under vardagar. Men fråga gärna ändå om ni vill köra på "kontorstid" för ibland går det att lösa.