Information & regler

Medlem i vår moderorganisation ÅMK

Som medlem i ÅMK erbjuder vi 10% i rabatt på alla produkter, förutom vid bokning av hela banan. Ni hittar hur ni kan bli medlem i ÅMK genom att besöka ÅMK:s hemsida www.amk.ax . En medlem i ÅMK får även rabatter hos flertalet av klubbens sponsorer. Mer om detta hittar ni på ÅMK:s hemsida.

Friskvård.ax

Från och med sensommaren år 2019 är vi även med i Friskvård.ax. Ett ypperligt träningspass för de som inte vill hålla på med andra sportgrenar. Ni förstår efter ett race på banan varför F1-förarna har god kondition.

Kiosken på banan

Under dom normala bemannade öppettiderna kan ni handla smått och gott i vår kiosk på banan (se öppettider). Observera att vid grupputhyrningar under maj och september månad är sortimentet kraftigt begränsat.

Observera att vi enbart accepterar kortbetalningar.

Hjälmar & Hjälmhuvor

Hjälm är alltid tvång på banan. Vi har hjälmar i storlek S, M, L och XL och hjälm ingår när du hyr kart. Ta med egen hjälm om dessa storlekar inte passar dig!

Det är tvång på hjälmhuva när man använder banans hjälmar då vi vill hålla hjälmarna fräscha för dig och nästa gäst! Hjälmhuvorna lämnas tillbaka när ni lämnar banan och tvättas mellan varje användare! Ta med en egen hjälmhuva eller hjälm när när ni kommer till banan om ni inte vill låna av oss! 

Drop-in

Drop-in är möjligt endast under juni, juli och augusti och under normala öppettider. Drop-in kan inte på något sätt bokas.

Åldersgränser

Det är ingen åldersgräns att köra kart. Vi har två olika typer av kartar, en vuxen. och en barnkart. För att få köra vuxenkarten bör man vara minst 150 cm lång.
Barnkarten är något långsammare och byggd för mindre förare.

Banregler och vett & etikett

Körningen, observera att det inte är tillåtet att medvetet krocka andra förare genom att köra i dom bakifrån, bromsa med flit för att få andra att köra in i dig eller tackla/pressa ut andra från sidan. Målet är att köra HELT utan kontakt precis som stora pojkarna i F1! Det går inte fortare av att skuffas eller buffas, det förlorar båda på. Har bakomvarande kommit upp med sitt framhjul förbi ditt bakhjul måste framförvarande lämna plats för snabbare bakomvarande kart. Det är förbjudet att zick zacka framför snabbare kart för att inte släppa förbi! Att byta spår är endast tillåtet 1 gång. Personalen har vana att se vem som inte beter sig eller kör oschysst! Personalen följer regeln 1 gång ingen gång och 2 gånger så är man ute för resten av dagen! Hyrkarter är dyra saker och det man förstör betalar man för! DU betalar det du förstör. Det finns inga försäkringar som ÅMK Karting har som täcker materialskador! Däremot har våra kartar en lagstadgad trafikförsäkring och föraren samt åskådare är därmed försäkrade mot personskador enligt villkoren under denna lag. Besökare vistas ändå på området under egen risk. Respekterar man inte reglerna får man avbryta och får inte pengarna tillbaka. Personalens ord är lag så vi rekommenderar att inte ligga på gränserna. Att nudda är okej i misstag men inte med flit, att smälla emot någon annan är inte okej! Om man kör av banan får man inte stiga ur bilen, även om man sitter fast före banpersonalen är på plats för att hjälpa. Det kan ju vara att någon annan kör av på samma ställe och sittandes i bilen är förmodligen det säkraste stället! En avkörning betyder 1 varning! 2 betyder slutkört!

Alkohol
Förtäring av alkohol på området är förbjudet. Likaså att vara påverkad av alkohol eller droger under körning av kartarna! Detta är inte endast en policy av Ålands Motorklubb (ÅMK) utan också enligt finsk lag.

Tobaksrökning
Rökning på området är inte tillåtet med tanke på övriga gäster. Rökare hänvisas vänligen till parkeringen. 

Väder
Vädrets makter kan ingen styra över och det största hotet för en bra dag på banan är regnet. Att köra på en blöt bana är inte bara svårt, utan rent farligt. Vid förbokade event där förbetalning skett försöker vi i första hand flytta eventet till senare eller tidigare om vi misstänker skurar. Speciellt på sommaren kan kortare skurar komma, men lika fort torka upp. Hittar vi ingen lösning på att flytta en förbetald tid återbetalas hela summan. Vid kraftigare regnväder där inget hopp om bättring under större delen av dagen, hålls banan stängd. Förbokningar meddelas och återbetalas eller flyttas. Drop-in gäster vänligen ring till banan om ni är osäker på vädret innan ni åker ut! Hyrbilarna utrustas ej med regndäck i detta skede!

Kläder
klä er efter vädret. Efter 10 minuter med farter upp till 80 Km/h blir det fort småsnålt trots sommar. Maj – juni och september – oktober kan vara riktigt kalla på banan. Det är lättare att ta av sig ett plagg en ta på sig något man inte har med. På fötterna behöver ni vettiga skor! Obs! Flip flops eller crocs anses inte som vettiga skor. Det skall vara skor som inte faller av, inte har långa/höga klackar osv. Använd sunt förnuft. Likaså är oömma kläder att föredra. Vi har i detta skede endast ett fåtal race halare i få storlekar. Tänk på att tömma fickorna på lösa föremål så ni inte tappar något på banan. ÅMK Karting ansvarar inte för kvarglömda ägodelar eller ägodelar ni lagt åt sidan under er körning.

Boknings & avbokningsregler

Vi ber er vara väldigt vaksamma på att avbokningar av ”Hela banan bokningar” är ej tillåtna inom 28 dagar från eventet utan att medföra kostnader! Datum eller tid kan dock flyttas ända fram till 14 dagar innan eventet utan att medföra merkostnader så länge det är inom samma säsong och ledig tid finns tillgänglig. Vänligen kontakta oss för ombokning snarast möjligt!

Ändringar till nytt datum eller tid 14 dagar och närmare eventet medför en extra kostnad på 25% på totala bokningskostnaden! 

Avbokningar 14 – 28 dagar innan eventet faktureras 25% av den totala bokningskostnaden!

Avbokning inom 7 – 14 dagar faktureras med 50% av den totala bokningskostnaden!

Avbokning inom 7 dagar till 24 timmar från eventet faktureras 75% av bokningskostnaden. 

No Show faktureras 100% av bokningskostnaden.

Vänligen notera att vi måste säga nej till andra som vill boka den tid just ni har bokat. Vi tappar många bokningar p.g.a. att just den tid dom vill ha redan är bokad. Vänta hellre med bokningen tills ni är säkra. Ni kan boka ett event upp till 24 timmar före planerat event. Är banan öppen under dom normala öppettiderna går det bra att bara komma till banan och köra ett event också. Alla stängda event går före drop-in. Ni får då första bästa lediga tid. 

Notera även att bokningar som är gjorda utanför ordinarie bemannade öppettiderna anses endast som en bokningsförfrågan tills det att bokningen är bekräftad av vår personal. Bokningen bekräftas fortast möjligt när personal säkrats för ert event! Bokar ni inom dom normala öppettiderna är er bokning bekräftad med det mail ni får när ni bokar. Om ni inte erhåller ett mail inom kort efter er bokning, vänligen kontakta oss då ni förmodligen då missat något i er epost adress.

Bokningar i april, maj och september kan accepteras beroende på möjlighet till personal och väder. De bör bokas till kvällar och helger då uthyrningarna under denna tid sköts av frivilliga händer som har annat arbete under vardagar. Men fråga gärna ändå om ni vill köra på ”kontorstid” för ibland går det att lösa.

Rulla till toppen